سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب اینترنتی

نظر

آمار جدید قربانیان کرونا در ایران؛ 5118 فوتی و 82211 مبتلا تاکنون


 

  • آمار جدید قربانیان کرونا در ایران؛ 5118 فوتی و 82211 مبتلا تاکنون
    آفتاب‌‌نیوز :

    دکتر کیانوش جهانپور گفت: از دیروز تا امروز 31 فروردین 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی 1343 بیمار جدید مبتلا به کووید در کشور شناسایی شد.

    وی افزود: بنابراین مجموع بیماران کووید19 در کشور به 82211 نفر رسید.

    آمار جدید قربانیان کرونا در ایران؛ 5118 فوتی و 82211 مبتلا تاکنون

    به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 87 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و به این ترتیب تا امروز 5118 نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند.

    وی گفت: تا امروز 57023 نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.

    بنابراعلام سخنگوی وزارت بهداشت، 3هزار و 456 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون 341 هزار و 662 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور انجام شده است.

     


نظر

ساخت کفش از ماده‌ای عجیب در اندونزی


 

  • ساخت کفش از ماده‌ای عجیب در اندونزی
    صاحب کارخانه تولید کفش مرغ، نورمن واریکا رمضانی گفت: دلایلی که باعث شد پوست پای مرغ را انتخاب کنند، این است که پای مرغ‌ها را از رستوران‌ها می‌گیرند و به همین دلیل در تلاش هستند تا روی پوست پای مرغ طوری کار کنند تا ارزش و سود بیشتری کسب کنند، همچنین می‌خواهند مواد اولیه کفش‌های چرمی عجیب را که تعداد آنها در طبیعت کم است، تغییر دهند.

    ساخت کفش از ماده‌ای عجیب در اندونزی

    ساخت کفش از ماده‌ای عجیب در اندونزیاختصاصی«تابناک با تو»؛ کفش‌های چرمی از نظر برخی افراد زیبا هستند، کفش چرمی از پوست تمساح، مار یا شترمرغ و...حالا در اندونزی از پوست پای مرغ کفش درست می‌کنند. این ایده‌ی اقتصادی، پایدار و عجیب از سوی یک جوان اندونزیایی در سال 2017 میلادی انجام شده است. او پس از پژوهش‌های بسیار دریافت که پای مرغ بافتی شبیه پوست معمول حیوانات در ساخت کفش دارد، با این تفاوت که مرغ به وفور یافت می‌شود و برخلاف سایر حیواناک در معرض انقراض نیست.

    ساخت کفش از ماده‌ای عجیب در اندونزی

    صاحب کارخانه تولید کفش مرغ، نورمن واریکا رمضانی گفت: دلایلی که باعث شد پوست پای مرغ را انتخاب کنند متعدد است، آنها پای مرغ‌ها را از رستوران‌ها می‌گیرند و به همین دلیل در تلاش هستند تا روی پوست پای مرغ طوری کار کنند تا ارزش و سود بیشتری کسب کنند، همچنین می‌خواهند مواد اولیه کفش‌های چرمی عجیب را که تعداد آنها در طبیعت کم است، تغییر دهند.

    ساخت کفش از ماده‌ای عجیب در اندونزی

    آقای رمضانی یک تیم پنج نفره دارد، از جمله پدرش که در این فرآیند سخت فعالیت می‌کند.آنها کفش هایی را که کاملاً یا جزئی از پوست پاهای مرغ است تولید می‌کند. کارگران به طور دستی چرم را پوست می‌کنند و سپس آن را رنگ می کنند و آن را به تکه هایی تبدیل می‌کنند که می توان در ساخت کفش استفاده کرد. هر یک کفش در حدود چهل و پنج پای مرغ نیاز دارد و در حدود سی و پنج تا 140 دلار است.

    ساخت کفش از ماده‌ای عجیب در اندونزی

    سازندگان کفش می‌گویند این کفش‌ها مثل کفش‌های معمولی چرمی نیست بلکه بسیار جذاب و منحصر به فردند و با کفش‌های دیگر متفاوتند.
    پیش‌بینی می‌شود زباله‌های باقی مانده غذایی تا آغاز سال 2030 یک سوم افزایش خواهد یافت و به بیش از یک میلیارد تن خواهد رسید.

    ساخت کفش از ماده‌ای عجیب در اندونزی

    ساخت کفش از ماده‌ای عجیب در اندونزی

    ساخت کفش از ماده‌ای عجیب در اندونزی


نظر

آیا نوشیدنی گرم می‌تواند محافظی در برابر کرونا باشد؟


 

  • آیا نوشیدنی گرم می‌تواند محافظی در برابر کرونا باشد؟
    آفتاب‌‌نیوز :

    نوشیدنی گرم آرامش‌بخش است، مخصوصا در یک هوای سرد. می‌تواند مرهمی باشد بر اذهان پریشان و می‌تواند بین افراد حس نزدیکی ایجاد کند. حتی می‌تواند کمک کند تا در هوای گرم احساس خنکی کنیم. شاید خیلی‌ها در این شرایط سخت به فنجانی قهوه، استکانی چای یا لیوانی دمنوش پناه ببرند، اما کاری که نوشیدنی گرم قطعا نمی‌کند محافظت در برابر کووید-19 است.

    به گزارش بی‌بی‌سی، یکی از توصیه‌های پزشکی جعلی در چرخش همین است و ادعا‌های زیادی در این باره در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های شخصی دیده می‌شود. حتی کار به جایی رسید که یونیسف مجبور شد با صدور اطلاعیه‌ای هر گونه ارتباط با انتشار مطلبی درباره خواص محافظتی نوشیدن آب داغ را رد کند.

    آیا نوشیدنی گرم می‌تواند محافظی در برابر کرونا باشد؟

    ران اکلز، متخصص بیماری‌های تنفسی در دانشگاه کاردیف و رئیس سابق مرکز سرماخوردگی عادی، می‌گوید «هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد نوشیدنی‌های گرم می‌توانند از ما در برابر عفونت‌های ویروسی محافظت کنند.»

    آقای اکلز قبلا درباره تاثیرات ظاهری نوشیدن مایعات گرم بر علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا تحقیق کرده است. این تحقیقات نشان داد که نوشیدنی گرم شاید باعث تسکین علائم بیماری شود، اما این اتفاق عمدتا به این خاطر است که به افزایش ترشح بزاق و مخاط در دهان و بینی منجر می‌شود که التهاب را کاهش می‌دهند. اما او نتیجه دیگری نیز از این پژوهش گرفت: جنبه دل‌خوش‌کنک مصرف نوشیدنی‌های گرم هم احتمالا زیاد است.

    اما ویروسی که منجر به عفونت و بیماری شده است با مصرف نوشیدنی گرم از بین نمی‌رود.

    ما می‌دانیم که نوشیدن مایعات یا غرغره کردن آب به هیچ عنوان نمی‌تواند از ما در برابر ویروس کرونای جدید محافظت کند. شما نمی‌توانید صرفا با نوشیدن آب ویروس را بشویید و ببرید.

    درست است که این ویروس می‌تواند همراه با ترشحات ناشی از سرفه یا عطسه افراد مبتلا از راه دهان و بینی وارد بدن شود، اما عمدتا سلول‌های مجاری تنفسی را درگیر می‌کند. این ویروس برای ورود به سلول به آنزیمی نیاز دارد که در سطح سلول‌های مجاری تنفسی یافت می‌شود.

    استنشاق این ترشحات ریز را به طرف ریه‌ها هدایت می‌کند - جایی که قطعا هیچ مایعی به آن دسترسی نخواهد داشت.

    وقتی هم که ویروس وارد بدن می‌شود، خیلی سریع راهش را به داخل سلول‌های میزبان باز می‌کند و در آنجا وارد مرحله تکثیر می‌شود. این اتفاق به این معنی است که روبیدن این ویروس منتفی است. بعضی از پژوهش‌ها نشان داده است که بین آلودگی اولیه سلول و بیرون ریختن ویروس و آلودگی بقیه سلول‌ها می‌تواند تا سقف 30 ساعت فاصله زمانی باشد.

    همچنین، ویروسی که وارد بدن شده باشد دیگر در برابر دمای شدید مصون است. دمای بدن انسان 37 درجه سانتیگراد است که برای تکثیر و شیوع ویروس بسیار مناسب محسوب می‌شود. بعید است که بتوانید دمای مجاری تنفسی خود را با سر کشیدن نوشیدنی داغ چنان افزایش دهید که باعث نابودی ویروس‌های ساکن در سلول‌ها شود.

    ویروس سارس، از اقوام نزدیک ویروس کرونای جدید، در دمای 56 درجه سانتیگراد و بالاتر کاملا نابود می‌شود. البته برخی از آزمایش‌ها نشان داده است که برای اطمینان کامل بهتر است دما را تا 65 درجه سانتیگراد بالا ببرید. ما فعلا اطلاعات دقیقی درباره ویروس جدید و تاثیر حرارت بر آن نداریم، اما بعید است که تفاوت چندانی با بقیه ویروس‌های کرونا داشته باشد.

    ویروس موجود در مواد غذایی را می‌توان با طبخ در دمای 70 درجه سانتیگراد نابود کرد، اما چنین دمای بالایی باعث تاول زدن پوست و ایجاد جراحت می‌شود.

    عمل کردن به برخی از توصیه‌های جعلی و نشستن طولانی‌مدت در آبی تا این اندازه داغ اصلا کار راحتی نیست و ضرر احتمالی آن بیشتر از سودش است. حتی اگر بتوانید برای مدت طولانی در آب داغ بشینید نیز تاثیری بر ویروسی که از قبل وارد بدنتان شده است نخواهد داشت. دلیلش هم این است که دمای داخلی بدن انسان در هر شرایطی حدود 37 درجه سانتیگراد باقی می‌ماند، مگر اینکه تب داشته باشید؛ لذا احتمال اینکه خود را بسوزانید و آسیب جدی به بدن خود وارد کنید بسیار زیاد است.

    افزایش دمای بدن به حتی 40 درجه سانتیگراد نیز می‌تواند باعث گرمازدگی شدید شود و افزایش بیش از آن در صورت درمان نشدن می‌تواند به مرگ منجر شود.

    ادعا‌های نادرستی نیز درباره خواص مراقبتی ترکیبات موجود در چای و تاثیر آن‌ها بر کووید-19 مطرح شده است، اما به هیچ عنوان مبنای علمی ندارند.

    در پایان باید بگوییم که مصرف نوشیدنی گرم شاید آرامش‌بخش باشد، اما بهترین راه برای مبتلا نشدن به کووید-19 شستن دست‌ها با آب و صابون بعد از لمس سطوح بالقوه آلوده، رعایت فاصله اجتماعی و تبعیت از آخرین توصیه‌های رسمی پزشکی است.


نظر

چگونه آلرژی فصلی را از کرونا تشخیص دهیم؟


 

  • چگونه آلرژی فصلی را از کرونا تشخیص دهیم؟
    آفتاب‌‌نیوز :

    فصل بهار زمان شیوع حساسیت فصلی است و در حال حاضر به دلیل همزمانی با شیوع کرونا، علائم این دو می تواند باهم اشتباه گرفته شود،که در این راستا دکتر سید جلیل موسوی در گفت و گو با ایسنا بااشاره به علائم هر دو بیماری با اشاره به علائم حساسیت فصلی آلرژی افزود آلرژی زمینه ارثی و خانوادگی دارد و فرد ممکن است سال‌های متمادی خود یا از اعضای خانواده درگیر این بیماری باشند که معمولاً آلرژی در فصل های بهار و پاییز در برخی افراد ممکن است در تمام طول سال درگیر باشند.
    دکتر موسوی با بیان اینکه آلرژی با عوامل محیطی همچون گرد و غبار، عطریات و بوی تند، مصرف ادویه و ترشیجات و غذاهایی با طبع گرم تشدید شود، تصریح کرد: عطسه، سرفه خشک، خارش چشم از علائم آلرژی است و حساسیت فصلی معمولا دستگاه تنفسی فوقانی ازجمله گلو چشم و بینی را درگیر میکند.

    این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با اشاره به علائم کرونا ویروس تصریح کرد: کرونا یک بیماری ویروسی است و ارتباطی به وراثت ندارد و شایع ترین علامت آن تب بوده و ریه انسان را درگیر می‌کند.

    وی ادامه داد: علاوه بر تب، سرفه های خشک، ضعف و بی حالی، سردرد، اختلال بویایی و چشایی از دیگر علائم بیماری کرونا است.

    این متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه بیماری کرونا و حساسیت های فصلی، هم پوشانی مشترکی از جمله سرفه های خشک، سوزش و خارش گلو دارند، تصریح کرد: علاوه بر اینکه در آلرژی تب و ضعف و بی حالی وجود ندارد و شایع‌ترین علامت کرونا تب و بی حالی است، موارد افتراق بسیاری نیز بین این دو بیماری وجود دارد که با شرح حال بالینی فرد به راحتی قابل تشخیص است.

    وی ادامه داد: راههای تشخیص و درمان این دو بیماری نیز متفاوت است چرا که فرد مبتلا به کرونا پس از 10ـ14 روز درمان و سپری کردن دوران نقاهت بهبود می یابد اما فردی که حساسیت فصلی دارد ممکن سالیان متمادی با این بیماری درگیر باشد.

    این متخصص عفونی تاکید کرد: شهروندان با رعایت الزامات بهداشتی تا حد ممکن از منازل خود خارج نشوند و با در خانه ماندن مانع شیوع هر چه بیشتر کرونا در جامعه شوند.


نظر

همکاری دانشگاه تهران برای ساخت نانوحسگرهای آشکارساز ویروس کرونا


 

  • همکاری دانشگاه تهران برای ساخت نانوحسگرهای آشکارساز ویروس کرونا
    آفتاب‌‌نیوز :

    دکتر محمد رحیمیان ضمن تشریح اقدامات تفصیلی دانشگاه تهران در ارتباط با بیماری کووید 19، گفت: «دانشگاه تهران، برای در اختیار قراردادن تمامی ظرفیت‌های پژوهشی و آزمایشگاهی خود آمادگی لازم را دارد، امید است با همکاری شبکه متخصصان دانشگاهی کشور، بتوان هر چه زودتر راهکارهای مؤثری را برای کنترل و درمان این بیماری در زمان مناسب، عملیاتی کرده و به اجرا گذاشت».

    معاون پژوهش‌وفناوری دانشگاه تهران، ساخت سیستم کمک تنفس مصنوعی ارزان قیمت و آزادسازی طراحی آن برای تولید در کشور، سامانه غربالگری صوتی برای بیمار کرونا مبتنی بر الگوی سرفه افراد، توسعه سامانه پیگیری وضعیت بیماران کووید 19 در منزل و طراحی زیرساخت ملی یکپارچه پردازش و تشخیص را مهم‌ترین اقدامات دانشگاه تهران در این زمینه برشمرد.

    وی خاطرنشان کرد: «علاوه بر این، کارگروه‌های علمی تخصصی، تشخیص و مقابله با ویروس کووید 19 با رویکردهای بیوفیزیکی، حسگرها و کیت‌های تشخیص، ارائه روش‌های درمان و تولید واکسن، سیستم‌های هوشمند و آنالیز داده و کارگروه مشورتی امور اجتماعی در دوران کووید 19 و هم‌چنین خوشه مشورتی اقتصاد کلان در دوران کووید 19 برای بررسی و ارائه راهکار در خصوص جوانب مختلف این بحران، با مشارکت استادان و صاحبنظران دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران تشکیل شده است».

    دکتر رحیمیان با اشاره به برگزاری نشست‌های تخصصی کارگروه اجتماعی دانشگاه تهران، تصریح کرد: «این نشست‌ها با هدف بررسی "پیامدهای اجتماعی شیوع و بررسی کرونا در ایران و راه‌کارهای مقابله با آن" با متخصصان حوزه‌های مربوط و بررسی مسائل خاص این بیماری از جمله پیامدهای روانی، اجتماعی، اقتصادی و… آن و ارائه راهکارهای پیشنهادی حل این پیامدها از جمله راهبرد انسجام اجتماعی در کنار فاصله‌گیری اجتماعی، بررسی مشکلات موجود در مدیریت بحران و اقدامات قابل اجرا توسط دانشگاه تهران با همکاری سایر دانشگاه‌های کشور صورت گرفته است».

    معاون پژوهش‌وفناوری دانشگاه تهران، در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «برگزاری نشست تخصصی تحت عنوان «"راهکارهای علمی جلوگیری از شیوع و مقابله با ویروس کووید -19" از طریق برگزاری نشست مشورتی متخصصان در چهار کارگروه "تشخیص و مقابله با ویروس کووید 19 با رویکردهای بیوفیزیکی"، "حسگرها و کیت‌های تشخیص ویروس کووید 19"، "ارائه روش‌های درمان و تولید واکسن برای ویروس کووید 19‌"، "سیستم‌های هوشمند و آنالیز داده" و بحث و بررسی در خصوص اهمیت موضوع، فعالیت‌های در حال انجام و ایده‌های مورد نظر درباره اپیدمیولوژی شیوع و گسترش بیماری، ایجاد کیت‌های تشخیص در سطح ملی، بررسی اثر محرک‌های مختلف مهارکننده ویروس، ساخت واکسن و داروهای مؤثر برای درمان و هم‌چنین امکانات مورد نیاز برای انجام تحقیقات در دانشگاه تهران از دیگر کارهای انجام شده در این زمینه است».

    وی با تبیین برگزاری نشست‌های تخصصی کارگروه اقتصاد کلان دانشگاه تهران، گفت: «نشست‌های این کارگروه تحت عنوان "بررسی ابعاد اقتصادی و اجتماعی شیوع کرونا و راهکارهای مدیریت آثار" از طریق برگزاری نشست مشورتی متخصصان حوزه‌های مربوط و بررسی ابعاد اقتصادی بحران شیوع ویروس کرونا و آثار ناشی از آن بر اقتصاد ایران، ارائه راهکارهای پیشنهادی مقابله با آن و راهکارهای مدیریت بحران و جلوگیری از پایداری آثار آن در کشور در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، علمی و فنی تشکیل شده است».

    دکتر رحیمیان از ارائه پیشنهاد طرح جامع "داده‌کاوی هوشمند برای تاب‌آوری در شرایط بحرانی بیماری کووید 19"، توسط کارگروه سیستم‌های هوشمند و آنالیز داده در برنامه ویروس کووید 19 با هدف تشکیل یک کارگروه ملی با همکاری دانشگاه جهت حمایت از به‌کارگیری داده‌کاوی هوشمند تهران برای مدیریت بحران کرونا، عبور از آن، مدیریت بازگشت بحران و بازسازی‌های کشور برای بازگشت به شرایط بهینه خبر داد.

    معاون پژوهش‌وفناوری دانشگاه تهران، ارائه پیشنهاد طرح جامع "سامانه ملی رادیولوژی از راه دور کرونا National Corona Teleradioligy System"، توسط دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکده‌های فنی با هدف دریافت تصاویر پزشکی دیجیتال اخذ شده از بیماران توسط دستگاه‌های پزشکی مستقر در تمامی مراکز درمانی، آمبولانس‌ها و بیمارستان‌های صحرایی و ارائه گزارش تخصصی آنها در اسرع زمان به پزشکان معالج را از دیگر اقدامات صورت گرفته در دانشگاه تهران برشمرد.

    دکتر رحیمیان در پایان سخنان خود تهیه و ساماندهی داده‌های شبکه‌های اجتماعی (حدود 4 میلیون پست) برای تحلیل و گفتمان جامعه ایرانی در مقابله با کووید 19 جهت برنامه‌ریزی‌های بعدی از طریق پویش ملی برای تحلیل هوشمند داده‌ها (در حال انجام)، پردازش تصاویر CT و رادیوگرافی جهت ایجاد امکان تشخیص از طریق رادیوگرافی برای کاهش هزینه و امکان انجام در سراسر کشور (در حال پژوهش) و همکاری در ساخت نانو حسگرهای میکرو سیالی برای آشکارسازی ویروس کووید 19 (در حال مطالعه) را از دیگر اقدامات انجام شده و در حال انجام توسط محققان و پژوهشگران دانشگاه تهران دانست.